АСФАЛТИРАН КРАК НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

АСФАЛТИРАН КРАК НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

Оперативата на „Градба промет“ денеска асфалтираше крак од улицата „Бел Камен“ на делницата од капелата до северниот влез во градските гробишта. Општината на овој потег со пари од буџетот сметка за комунална изградба ја обнови асфалтната подлога на површина од 540 квадратни метри. Претходно според проектот се изврши гребење и отстранувањето на стариот асфалт.

Со овој проект е рвитализиран дел на уште една фрекфентна улица во градот.