Заврши изградбата на велосипедско-пешачката патека од с.Ваташа до Моклиште

Заврши изградбата на велосипедско-пешачката патека од с.Ваташа до Моклиште

Од денеска кавадарчани и официјално можат да уживаат и да рекреираат. Велосипедско пешачката патека с.Ваташа-моклишка воденица е во фунцкија.
По должина на целата патека има вкупно 5 попатните станици-одморалишта целосно уредени и оплеменети со урбана опрема. Денеска триесетина минути по оваа патека пешачеа градоначалникот Митко Јанчев, министрите за локална самоуправа и за земјоделство и директорот на АФПЗРР и претставници на здруженија на граѓани.