ПОПЛОЧУВАЊЕ НА ПЕШАЧКА ПАТЕКА  НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

ПОПЛОЧУВАЊЕ НА ПЕШАЧКА ПАТЕКА НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

Нова пешачка патека со површина од 300 квадратни метри се гради на улицата „Бел камен“ во истоимената населба. Деновиве се поставуваат рабници со кои се формираат контурите на патеката, по што ќе следи поставување на бехатон коцки.

Изведувач на работите е фирмата „АС машини“ од Кавадарци.

Општината ја гради патеката на барање на жителите од тој дел на градот.