РЕКОНСТРУИРАНА ПРОСТОРИЈАТА НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ГИМНАЗИЈАТА „ДОБРИ ДАСКАЛОВ“

РЕКОНСТРУИРАНА ПРОСТОРИЈАТА НА БИБЛИОТЕКАТА ВО ГИМНАЗИЈАТА „ДОБРИ ДАСКАЛОВ“

Гимназијата „Добри Даскалов“ деновиве реализираше проект на општината Кавадарци за реконструкција на училишната библиотека.

На површина од 60 метри квадратни изведени се градежни активности на расчистување на просторијата, санирање на оштетените сидови и молерисување, со што просторијата на библиотеката е целосно обновена.

За потребите на училишната библиотека е проектиран и набевен нов мебел и сталажи од кавадаречката фирма „Интерпроект дизајн студио“.

За оваа намена општината во подобрување на условите за работа во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ инвестираше 338.658 денари.

Училишната библиотека во гимназијата располага со фонд од 12.000 книги.