Реконструкција на градскиот парк во Кавадарци

Реконструкција на градскиот парк во Кавадарци

Градскиот парк во Кавадарци е на самиот крај од неговата реконструкција. Градежните работи веќе се завршени, обновени се старите патеки и изградени се дополнителни нови. Ова е градски парк ноќе , паркот е веќе во функција и повеќе не е мрачното место во градот. Ново, современо осветлување кое го прави овој парк безбеден за рекреација и прошетка и во текот на ноќта. Во тек е уште хортикултурното уредување на кое што интензивно се работи.
Кавадарчани знаат да се пофалат со градскиот парк но сега ова не е само градски парк, ова е една содржина која се надеваме дека ќе ги привлече сите посетители на Кавадарци да дојдат, да прошетаат и да уживаат во убавините.
Винскиот музеј како бисер на овој парк е отворен за сите љубители на виното , запознавање со винската култура и историја, тука ќе ве пречекаат љубезните вработени кои ќе ве запознаат со историјата на виното и Тиквешкиот вински регион.
За убаво Кавадарци.