ТРОТОАР НА УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“

ТРОТОАР НА УЛИЦАТА „СТРАШО ПИНЏУР“

Граѓаните на Кавадарци добиваат на користење нов тротоар на улицата „Страшо Пинџур“. Општината Кавадарци преку ангажираната оператива гради тротоар на наведената улица на потегот од спојот со улицата „4-ти Мај“.

Денеска започнаа подготвителните работи на расчистување на теренот по што ќе следи порамнување и тампонирање.

На површина од околу 500 метри квадратни ќе бидат поставени бехатон плочи. Изведувач на работите е фирмата „АС Машини“ од Кавадарци.

Проектот е дел од поголемата јавна набавка со која се реализираат поплочувања на уште неколку локации.