ЈП „КОМУНАЛЕЦ“ ХОРТИКУЛТУРНО ЌЕ ГО УРЕДИ ПРОСТОРОТ ЗАД ЗГРАДИТЕ „ЛЕПОТИЦИ“

Општина Кавадарци преку Јавното претпријатие „Комуналец“ деновиве  врши подготовка на счободните површиниво просторот зад  зградите „Лепотици“.

На овој терен се предвидувацелосно чортикултурно уредување со тревнати површини и садење на украсни дрва и грмушки.

Сотоа ќе се заокружи уредувањетона овој простор, одкадеопштината претходно ги отстрани металните гаражи, потоаизгради спортски терен, детски забавен парк, летниковец и патеки со павер елементи. Овој простор  беше осветлени и со ЛЕД светилки на напојување преку  фото  волтаици.

Со хортикулрурното уредување ќе биде заокружена инвестицијата за разубавување на овој дел од новиот центарна Кавадарци.