ПОСТАВЕНИ СВЕТЛЕЧКИТЕ УРЕДИ НА СЕМАФОРОТ НА РАСКРСНИЦАТА КАЈ БУЛЕВАРИТЕ „НИКОЛА МИНЧЕВ“ И „МАКЕДОНИЈА“

Општина Кавадарци го привршува проектот за ново сеамфорско регулирање на сообраќајот..

Станува збор за подобрување на безбедноста на сообраќајот на раскрсницата  меѓу булеварот „Никола Минчев“ со булевар „Македонија“. Изведувач на работите е специјализираната фирма „Електро Софт инженеринг“ ДОО од Скопје. Нејзина екипа денеска работеше на поставувањето на столбовите и светлечките уреди. Согласно проектот  беа поставени вкупно 10 столбови од кои 6 за возачи, 12 за пешаци и 4  одбројувачи на време.

Вкупната инвестиција чини  1.500.000 денари со ДДВ.

Ова  ќе биде шестата раскрсница во Кавадрци  каде сообраќајот ќе се регулира со семафор.

Општината очекува со оварешение во голема мерка да се обезбеди побезбедно регулирање и одвивање на сообраќајот низ градските улици.