Категорија: Улици и тротоари

ПОПЛОЧЕН ПРЕОСТАНАТИОТ ДЕЛ ОД ПАТОТ  КОН МОКЛИШКИОТ МАНАСТИР

ПОПЛОЧЕН ПРЕОСТАНАТИОТ ДЕЛ ОД ПАТОТ КОН МОКЛИШКИОТ МАНАСТИР

Општина Кавадарци во соработка со фирмите донатори „Ас машини„ и „Градба промет“ реализираше проект за доизградба на пристапниот пат кон манастирот „св. Никола“ во Моклиште.

Се работи за поплочување на преостаната делница до брегот на реката до спојот со постојниот поплочен пат. На оваа делница по претходна санација на старата подлога се поставиа павер елементи.

По реализацијата на овој проект намерниците, верниците и граѓаните кон овој свет историски храм ќе се движат по урбанизиран пат.

 

ВАДЕЊЕ НА ГРАНИТНА КОЦКА ОД УЛИЦАТА „ДОНЕ ПОПОВ“

ВАДЕЊЕ НА ГРАНИТНА КОЦКА ОД УЛИЦАТА „ДОНЕ ПОПОВ“

Општината Кавадарци продолжува со интензивната комунална изградба. Согласно програмата, оперативата на фирмата „Градба промет“ започна со отстранување на гранитната коцка на улицата „Доне Попов“.

Според проектот општината треба да изврши реконструкција на површина од околу 1500м2.

Откако ќе биде извадена старат гранитна коцка овој дел од улицата ќе се асфалтира.

 

ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ШИШКА“ СО НОВ АСФАЛТ

ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ШИШКА“ СО НОВ АСФАЛТ

Општина Кавадарци преку оперативата на фирмата „Изолација“ поставува нов слој асфалт на улицата „Шишка“ на делница во должина од 400 метри. Санацијата на оштетениот асфалт на оваа значајна регионална улица се одвива на потегот од раскрсницата кај ДТВ „Партизан“ до пешачкиот мост кај Основен суд Кавадарци.

Асфалтирањето се изведува на површина од 1440м2, каде претходно беа отстранети најголемите оштетувања. Таму сега се поставува нов слој асфалт.

Со овој проек општината обезбедува пододри и побезбедни услови за одвивање на сообраќајот.

ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ШИШКА“ ПОДГОТВЕН ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ШИШКА“ ПОДГОТВЕН ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

Општина Кавадарци продолжува со реализација на програмата за комунална изградба. Ангажираната оператива изврши гребење на ошететниот асфалт на делница во должина од 400 метри.

На почетокот од идната недела треба да се изврши асфалтирање со што наместото на отстранетата површина од 1440м2 ќе се постави нов слој асфалт. Овојпат санацијата на оштетениот асфалт на оваа значајна регионална улица се одвива на потегот од раскрсницата кај ДТВ „Партизан“ до пешачкиот мост кај Основен суд Кавадарци.

ПЕШАЧКА ПАТЕКА НА УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“

ПЕШАЧКА ПАТЕКА НА УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“

Уште еден проект од комуналната изградба реализира општина Кавадарци. Оперативата на „Градба промет“ ги изведува работите за поплочување на пешачка патека со површина од 100м2. Патеката поврзува влез во колективна станбена зграда од улицата „Илинденска“ кај стариот кружен тек.
Вредноста на работите изнесува 177.200 денари, а парите се обезбедени од буџетото на општината, сметка за комунална изградба.