Категорија: Огласи и соопштенија

Известување до учесниците во сообраќајот

Известување до учесниците во сообраќајот

Општина Кавадарци – Локална самоуправа започнувајќи од денес 01.10.2018 година заклучно со 31.12.2018 година започна со изведување на градежни работи на Северен  Булевар на потегот од спојот со Булевар Никола Минчев до спојот со Западен Булевар, како и реконструкција и проширување на дел од Западен Булевар согласно Основен сообраќаен проект за режимот на сообраќај.

Согласно напред наведеното Ве известуваме дека од 01.10.2018 година до 31.12.2018 година улиците “Западен Булевар” и “Северен Булевар” ќе бидат затворени за сообраќај за тешки товарни возила, а тешките товарни возила се упатуваат да го користат  регионалниот пат Прилеп – Градско (преку Мотел Дреново).

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ СО АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА НЕВРЕМЕТО СО СИЛЕН ВЕТЕР

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ СО АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА НЕВРЕМЕТО СО СИЛЕН ВЕТЕР

Почитувани граѓани,

Општина Кавадарци врз основа на прогнозите и извештаите од Управата за хидро метеоролошки работи за најавената и очекувана  промена на временската состојба со засилен сверен ветер предупредува и Апелира за претпазливост.

Според најавите во доцните попладневни часови денеска 24.09.2018 год. во текот на утрешниот ден 25.09.2018 год., на територијата на Тиквешијата и Општина Кавадарци се очекува да дува засилен ветер кој на моменти во Повардарието би достигнал брзина и до 80 км/час, а во кавадаречкот поле од север се очекуваат повремени удари на ветер и со брзина поголем и од 30 км/час.

Затоа надлежните од општината апелираат граѓаните во овој период непотребно да не излчегуваат на отворени или во поле.

Исто така се апелира благовремено да ги остранат сите предмети кои при налетите на силниот ветер би претставувале и потенцијална опасност по имотот и граѓаните.

 

Соопштение до учесниците во сообраќајот

Соопштение до учесниците во сообраќајот

Општина Кавадарци ги информира учесниците во сообраќајот и граѓаните дека утре сабота 22 септември 2018 година,  дел од „Северен булевар“ ќе биде затворен за сообраќај.

Заради изведување на градежни работи  се воведува забрана за движење на делницата од спојот со „Западен булевар“ кај новата бензинска до спојот со булеварот „Цветан Димов“ кај хотел „ФЕНИ“.

Забраната за одвивање на сообраќајот на моторните возила се однесува на времето од 7:30 часот до 13: 30 часот.