ЗАВРШНИ РАБОТИ НА ИЗГРАДБА НА ТРОТОАРОТ НА УЛИЦАТА „РАЈКО ЖИНЗИФОВ“

Оперативата на фирмата „Инвест груп“ од Неготино ги реализира завршните работи од изградбата на тротоарот од десната страна на улицата „Рајко Жинзифов“.

Се работи на последните 30 должни метри каде денеска се поставуваа ивичниците и се подготвуваше теренот за наредната фаза поплочување.

Согласно проектото на тој дел кој сенаожа веднаш под детскиот забавен парк ќе се поставата бекатон коцки на површина од 60м2. Тротоарот на овој дел ќе биде широк 2 метри.

Со овој зафат општина Кавадарци ќе овозможи побезбедно движење на пешаците, како и поубав  и урбанизиран изглед на овој дел од градот.