АВТОМОБИЛСКА БРЗИНСКА ТРКА

АВТОМОБИЛСКА БРЗИНСКА ТРКА

Во Кавадарци на патеката од Брана Моклиште до Витачево се одржа брзинска трка од Државно првенство на автомобилизам. Картинг организаторот од Скопје задоволен од условите за одржување на трката.

Градоначалникот Митко Јанчев освен што даде целосна поддршка на денешната трка имаше и свое учество и постигна одлични резултати. Овој терен е одличен за ваков тип на натпревари и со подобрување на условите, Градоначалникот вети дека ќе се потруди, Кавадарци и во наредните години да биде домаќин на автомобилизмот и ридските трки.

Беа прогласени најдобрите, меѓу нив е и Јанчев 4-ти во категоријата од 1600 кубици. Инаку во ова категорија најдобро време имаше Филип Василевски. Во категоријата од 2000 Е 1 кубици најдобар беше Димитриј Кимовски и 2000 Е 1+ Екрем Мемиши,1400 кубици Антонио Момировски а 1150 кибици Георгиј Наков.