Амбасадорот на Европската унија г-дин Дејвид Гир во посета на Општина Кавадарци

Амбасадорот на Европската унија г-дин Дејвид Гир во посета на Општина Кавадарци

Денеска во посета на Општина Кавадарци е амбасадорот на Европската унија г-дин Дејвид Гир. Покрај средбата со градоначалникот Митко Јанчев, амбасадорот ќе оствари средба и со Советот на Општина Кавадарци, невладини организации и граѓани на Општина Кавадарци.

На средбата се разговараше за пристапувањето на Македонија кон Европската унија, отварање на поглавјата што значи тоа за нашата држава, достапни фондови за развој на Општина Кавадарци, развој на невладиниот сектор и за проектите кои се имплементирани во нашата Oпштина, а поддржани од страна на Европската унија во Скопје.