Амбасадорот на Република Франција во Македонија во посета на Општина Кавадарци

Амбасадорот на Република Франција во Македонија во посета на Општина Кавадарци

Денеска Општина Кавадарци ја посети амбасадорот на Република Франција во Македонија, г-дин Сирил Бомгартнер. На средбата со градоначалникот Митко Јанчев се разговараше за актуелната политичка состојба во Македонија, како и за процесот на пристапување и приближување на Македонија кон Европската Унија.

По средбата амбасадорот и градоначалникот ќе ги посетат С.О.У Гимназија ,,Добри Даскалов” и О.О.У ,,Тоде Хаџи Тефов” Кавадарци, за амбасадорот да се запознае со праксата на изучување на францускиот јазик како и да се разгледа можноста за формирање на француски паралелки во основното и средно образование.