АСВАЛТИРАНА УЛИЦАТА „НИКОЛА КАРЕВ“

АСВАЛТИРАНА УЛИЦАТА „НИКОЛА КАРЕВ“

Оперативата на фирмата „Коле транс“ од Штип асвалтираше дел од улицата „Никола Карев“ на потегот од сапојот со улицата „Ресавска“ до влезот во Основното училиште „Тоде Хаџи-Тефов“.

Според проектот се реконструира должина од 130 метри. Претходно беше отсранет стариот и дотраен асвалт, по што се изврши порамнување со тампон.

Оваа улица се реконструира на барање на жителите, а во рамките на пролетната кампања за комунална изградба.

Улицата е особено користена од учениците во училиштетео „Тоде Хаџи-Тефов“, а со нејзината реконструкција општината обезбедува поголема безбедност како за пешаците, така и за останатите учесници во сообраќајот