АСФАЛТИРАНО ПРОШИРУВАЊЕТО НА УЛИЦАТА„СТРАШО ПИНЏУР“- СПОРЕДНА

АСФАЛТИРАНО ПРОШИРУВАЊЕТО НА УЛИЦАТА„СТРАШО ПИНЏУР“- СПОРЕДНА

Општината Кавадарци во рамките на комуналната изградба отстрани уште едно „тесно грло“ од уличната мрежа. Оперативата на ангажираната фирма го реализираше проектот за проширување на крак од ул.„Страшо Пинџур“, кај „Кавадаречи дол“.
После проширувањето коловозната лента 2,8 метри се зголеми на 5 метри коловоз, со тротоар. Проширувањето е во должина од 100 метри, на делницата од спојот со главната траса на „Страшо Пинџур“ до спој со улицата „Ѓоре Брушански“.
Општината овој проект го реализира на барање на жителите од овој дел на Кавадарци.