БЛАГОДАРНИЦИ ЗА ПРИДОНЕС НА “ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019”

БЛАГОДАРНИЦИ ЗА ПРИДОНЕС НА “ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019”

Градоначалникот на Кавадарци-Митко Јанчев вечерва во име на Општина Кавадарци додели благодарници на претставници на компании ,винарии, угостителски објекти,фирми и поединци кои на директен и индиректен начин дадоа придонес во одржувањето на “Тиквешки гроздобер 2019”. Тој им се заблагодари на сите кои дадоа придонес.
Јанчев во своето обраќање особено потенцира дека “Гроздоберот” како наша кавадречка манифестација е прва од ваков карневалски тип која започнала да се одржува и била синоним во државата па затоа ни останува во аманет да ја организираме најубаво што можеме.
-“Ние како Општина Кавадарци тоа со Ваша помош, рече Јанчев,успеваме да го постинеме , како што тоа верувам годинава го направивме најубаво досега.”

Посебно , вечерва беше нагласен придонесот на спонзирите особено премиум донаторите: Еуроникел, Градба-промет и Кожувчанка.