Вести

All Blog Posts

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВОДОВОДНА И КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО с.СОПОТ

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВОДОВОДНА И КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ВО с.СОПОТ

Општината Кавадарци денеска започна со реализација на нов комунален проект. Ангажираната оператива на фирмата „ВОД-ВАР“ Инженеринг од Скопје работи на реконструкција на водоводна мрежа и линии на атмосферска канализација на улици во селото Сопот.
Станува збор за проект во износ од 16.914.631 денари, пари кои се наменети за подобрување на подземната инфраструктура во оваа интензивна рурална средина.
Овој значаен и сериозен комунален проект општината го реализира на барање на жителите од селото Сопот.

ПОСТАВУВАЊЕ НА СИСТЕМ ЗА ПОЛЕВАЊЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

ПОСТАВУВАЊЕ НА СИСТЕМ ЗА ПОЛЕВАЊЕ ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Општината Кавадарци преку оперативата на ЈП „Комуналец“ денесака започна со поставување на подземен систем за полевање на горното ниво во „Паркот на Револуцијата“.

Се постави линија од ПВЦ црево со стандарден профил од 3/4 Цол, во должина од 200 метри, на која ќе бидат поставени и  14 распрскувачи за полевање на тревата и растенијата во тој дел на паркот.

Во наредниот период ќе се изврши подготовка на целокупната површина за сеење трева како и за обновување на вегетацијата, со кастрење на постојната, како и садење на нови дрва и нискостеблести растенија.

 

НОВА НИСКОНАПОНСКА ЛИНИЈА ОД УЛИЧНОТО ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

НОВА НИСКОНАПОНСКА ЛИНИЈА ОД УЛИЧНОТО ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Општина Кавадарци преку надлежната служба за одржување на Јавното улично осветлување, денеска започна со поставување на нова нисконапонска линија од системот на уличното осветлување, во горното ниво на „Паркот на Револуцијата“.
Во оваа фаза под земја се постави кабел во должина од 200 метри, како дел од проектот за подобрување на јавното осветлување во паркот. Оваа нова мрежа ќе овозможина поставување нови канделабри кои како надополнување на напостојните значително ќе го подобрат јавното осветлување во паркот кој е омилено место за одмор на кавадарчани.

Претставување на планот за управување со животна средина по проектот Интегрирана порограма за развој на туризмот во Општина Кавадарци

Претставување на планот за управување со животна средина по проектот Интегрирана порограма за развој на туризмот во Општина Кавадарци

Почитувани,

Општина Кавадарци во наредниот период ќе го имплементриа проектот Интегрирана порограма за  развој на туризмот во Општина Кавадарци, кој што е финансиран од Европската Унија и сопствено учество од Општина Кавадарци.

За таа цел ги покануваме сите заинтересирани граѓани, претставници на граѓански организации, приватниот сектор и други јавни институции, да присуствуват на јавната расправа која што ќе се одржи на ден Среда (19.02.2020 година), во просториите на општина Кавадарци – Голема сала со почеток во 12 часот.

На јавната расправа ќе бидат презентирани сите цели, активности и резултати предвидени по проектот, како и планот за управување со животната средина.