Во Кавадарци по петти пат  беше одржана  манифестацијата СИТЕ НА ВЕЛОСПИПЕД

Во Кавадарци по петти пат  беше одржана  манифестацијата СИТЕ НА ВЕЛОСПИПЕД

Во организација на Созузот за училишен спорт, Општина Кавадарци-Локалана самоуправа, и Општнскит совет за безбедност  во сообраќајот денеска во Кавадарци по петти пат  беше одржана  манифестацијата СИТЕ НА ВЕЛОСПИПЕД. Споредено со лани, бројот  на учесниците е дуплиран, за велоспедост станува составен дел на животот во Кавадарци, не само кај младите. И порака од ова средба на која зборуваа градоначалникот Митко Јанчев и претседетелот на Советот за безбедност во сообраќајот Љупчо Лазов е   помалку да се возат автомобилите а повеќе велоспедите. Милан Колев од Сојузот за учичишен спорт на Кавадарци исто така им се обрати на учесниците а се одржа и богата лотарија со главна награда велоспед.