Градоначалникот Митко Јанчев додели Благодарници на сите кои што беа поддршка и учествуваа во Тиквешки Гроздобер 2018 година

Градоначалникот Митко Јанчев додели Благодарници на сите кои што беа поддршка и учествуваа во Тиквешки Гроздобер 2018 година

Градоначалникот Митко Јанчев им се заблагодари на граѓаните, локалната администрација, донаторите и спонзорите.55 насто од трошоците се обезбедени од донаторски  а 45 насто  се средства од буџетот на Општината.

На завршна средба Градоначалникот Митко Јанчев изрази оценка и благодарност дека годинашнава манифестација Тиквешки Гроздобер 2018 е успешна, со ветување дека в година ке бидат исправени некои недостатоци. Повеќе од 80 илјади посетители пробале вино.

Главно се фунционирало како треба. За три дена се испиени околу 20 илјади лири вино,  што е досега најмногу за една манифестација како ова. Се почитувала препораката  угостителите да придаваат вино и него да го служат како главен пијалак. За 6 месеци, колку траеле подготивките, завршена е голема работа.54 изнадние на Тиквешкиот гроздобер  го подржаа над 50 фирми , а спозори беа неколку компании компании.

На завршна свеченост Јанчев им додели благодарници и пригодни подароци на сите учесници и помагатели,донатори на Тиквешкиот гроздобер за придонесот кој го дадоа за се  добро да функционира. Притоа особено значајна била помошта у учествтвото на : ЈП Комуналец, ПС од ОН Кавадарци, Алијанс Секјурити, Ел Бокс, ППТЕ, Општа Болница Кавадарци. Безбедносната состојба била добра-без пријавени инциденти. За време на Гоздоберот, осбено за концертот на Цеца во Кавадарци престојувале над 5о илјади луге што е апсолутен рекорд за ваква манифестација во Кавадарци.