Градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со Претседателот и претставници на Ротари клубот Кавадарци

Градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со Претседателот и претставници на Ротари клубот Кавадарци

Градоначалникот Митко Јанчев оствари средба со Претседателот и претставници на Ротари клубот Кавадарци, во придружба на Rotary District 1912 (Ротари Дистрикт 1912) Словенија и Македонија, Гувернерот г-дин Душан Петеркович и координаторот на Сојузот на Ротари Клубови на Македонија, г-дин Сашко Целаковски. На состанокот се разговараше за досегашната соработката на РК Кавадарци и Општина Кавадарци. За следниот период се најави реализација на уште на два проекти во областа на екологијата поставување на табли со еколошки пораки како и креирање на Дендро парк Кавадарци со вредност од 300.000 денари кој ќе биде реализиран во паркот на револуцијата со целосна подршка на Ротаријанците, а ќе биде прв заеднички меѓунареден проект на збратимените Ротари Клуб МЕДАНА – ГОРИШКА, Словенија и Ротари Клуб Кавадарци.