ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЧЕВ И ПРАТЕНИЦИТЕ НА СРЕДБА СО ГРЧКИ ПАРЛАМЕНТАРЕЦ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈАНЧЕВ И ПРАТЕНИЦИТЕ НА СРЕДБА СО ГРЧКИ ПАРЛАМЕНТАРЕЦ

Претпладнево во посета на Општина Кавадарци и градоначалникот Митко Јанчев беше грчка парламентарна делегација предводена од пратеникот од областа Пела  Јанис Сифакис. Повод за средбата  изградбата на граничниот премин Пуљевац.

На разговорите во Општина Кавадарци присуствуваа и пратениците Весна Пемова и Панчо Минов и претседателот на Советот Ристо Сакалиев.

По зеленото светло кое од Владата беше дадено за  изведградаба на граничниот премин Пулевац, денеска  заедно со преставниците на соседна Грција започна засилена динамика на реализација на овој проект. Најпрвин ке се изработи студија, елаборат, целосен проект со еконимски параметри за значењето на преминит, начинот на поврзување, изградадба на патна инфраструктура, донесување на потребна законска регулатива во нашиот парламент  и слично.

Градоначалникот Јанчев не го криеше задоволствито  од оптимистистичката клима која сега е создадена за да се реализира проектот, и по повеќе од 20 години , токму во време на неговиот мандат  има големи шанси ова работа да биде реализирана.