ГРАДСКИОТ СТАДИОН ЌЕ ДОБИЕ НОВА ТРЕВА  НА ФУДБАЛСКИОТ ТЕРЕН

ГРАДСКИОТ СТАДИОН ЌЕ ДОБИЕ НОВА ТРЕВА НА ФУДБАЛСКИОТ ТЕРЕН

Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев, во придружба на директроа на агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски и претседателот на управата на ГФК „Тиквеш“ Миле Масларков го најавија почетокот на гардежните работи на „Градскиот стадион“ во градскиот парк „Љупчо Шкартов”.
Во наредните два месеца ќе се изведуваат градежни работи на фудбалскиот терен. Според проектот најпрвин ќе биде целосно отстранета сегашната трева, а подлогата под неа ќе се подготви за поставување на нови бусени трева. Теренот ќе биде соодветно и дрениран со ефикасен систем за одводнување. Градкиот фудбалски стадион освен промената на сегашната подлога со нова трева, ќе добие и современо осветлување за одигрување на ноќни натпревари.
Сегашната трева на теренот, беше поставена летото 1968 година пред стартот на првенството во Втората сојузна фубалска лига- група исток Каде Тиквеш за прв пат се натпреваруваше во сезоната 1968/1969 година, откако претходно убедливо беше шампон на Маедонската фудбалска лига во сезоната 1966/1967 година.