ГРОЗДОБЕРСКА АТМОСФЕРА

ГРОЗДОБЕРСКА АТМОСФЕРА

Приказната под отворено небо ги одбројува часовите од вториот ден на „Тиквешкиот гроздобер“ 2019 година. Пријатното време и убавата атмосфера на плоштадот надополнети со македонската евергрин музика прават дел од гроздоберската слика за Кавадарци. Полни кафетерии и ресторани, децата уживаат во прошетка со родителите. Гости понесени од убавата музика си тераат гроздоберски „ќеиф“ со танц. Тука е и традиционалниот маџун за надополнување на истрошената енергија.
Драги гости добродојдовте и УЖИВАЈТЕ, во Кавадаречката гроздоберска Приказна под отворено небо.