Хотели

Хотели на територија на Општина Кавадарци

 • ХОТЕЛ ФЕНИ

Булевар „Едвард Кардељ“ бб

На северната заобиколница во новиот центар на Град Кавадарци

Телефони: 043 412 244 /  043 413 639

 

 • ХОТЕЛ УНИ ПАЛАС 1

Булевар „Едвард Кардељ„  Кавадарци

Во новиот центар на Кавадарци на кружниот тек.

Телефони: 043 419 600; 071 219 304

 

 • ХОТЕЛ УНИ ПАЛАС 2

Индустриска, Кавадарци

Западен дел од Кавадарци близу Западна индустриска зона

Телефони: 043 414 263; 071 219 307

 

 • ОДМОРАЛИШТЕ МИХАЈЛОВО

Кожуф Планина, Конопиште, Кавадарци

Телефон: 072 243 550; 072 243 540

 

 • ВИЛА БЕЛА БУТИК ХОТЕЛ

Во месноста Моклиште Кавадарци

Телефон: 071 221 551

 

Угостителски објекти

Угостителски објекти во Општина Кавадарци

 1. РЕСТОРАНИ
 • РЕСТОРАН ЕКСКЛУЗИВ

Ул: Булевар Македонија 34 Кавадарци

Телефон: 043 411 561

 

 • ГОСТИЛНИЦА СТАРО МААЛО

Ул. Браќа Хаџи Тефови бр.36  Кавадарци

Телефон: 078 296 224

 

 • КАФЕ РЕСТОРАН БУЛЕВАР

Ул. Булевар Никола Минчев бр.1  Кавадарци

Телефон: 070 360 030

 

 • РЕСТОРАН КИНО БАВЧА

Ул. 7-ми Септември 1  Кавадарци

Телефон: 071 230 000

 

 • ПАБ БЛУ

Ул. Цано Поп Ристов бб Кавадарци

Телефон: 043 552 266

 

 • РЕСТОРАН КОМФОРТ МОКЛИШТЕ

Во месноста Моклиште Кавадарци

Телефон: 070 330 999

 

 • ПИЦЕРИЈА СПАНЏА

Ул. Булевар Македонија бб Кавадарци

Телефон: 043 414 707

 

 • КАФЕ РЕСТОРАН БУЛЕВАР

Ул. Булевар Никола Минчев бр.1  Кавадарци

Телефон: 070 360 030

 

 • РЕСТОРАН БАЛКАН ЗАРКОВ

Ул. Булевар Македонија бр.26  Кавадарци

Телефон: 078 216 114

 

 • РЕСТОРАН БЕЛИСИМО

Ул. Видое Смилевски 24 Кавадарци

Телефон: 043 550 888; 075 416 336

 

 • РЕСТОРАН МАРИЈА

Улица „Шишка“ бр.192

Резервации: 043 418 004

 

 • Ресторан РАМАЦОТИ

Булевар Македонија бб

Резервации: 043 400 860

 

 • РЕСТОРАН ФАНТАЗИ

Ул. Браќа Миладинови 11 Кавадарци

Телефон: 043 550 088

 

 • РИБЕН РЕСТОРАН ТИВОЛИ

Ул. Булевар Македонија бб Кавадарци

Телефон: 078 218 194

 

 • РЕСТОРАН СТАР БАЛКАН

Ул. Мито Хаџи Василев  Кавадарци

Телефон:070 218 739

 

 1. КАФЕТЕРИИ

 

 • СТРИТ БАР

Ул. Илинденска бб Кавадарци

Телефон: 077 745 413

 

 • ЦЕНТРАЛ КАФЕ И КЛУБ

Ул. Плоштад Маршал Тито 1 Кавадарци

Телефон: 043 522 245

 

 • ТОСКАНО

Ул. Плоштад Маршал Тито 12  Кавадарци

Телефон: 071 366 190

 

 •  ТАЈМ АУТ

Ул. Илинденска 68  Кавадарци

Телефон: 076 257 020

 

 • СИТИ НАЈС КАФЕ

Ул. Илинденска бб  Кавадарци

Телефон: 078 262 923

 

 • СИТИ АРТ КАФЕ

Ул. Плоштад Маршал Тито  Кавадарци

Телефон: 070 780 906

 

 • КАФЕ БАР РОМА

Ул. Илинденска бб  Кавадарци

Телефон: 070 594 706

 

 • ПАБ БЛУ

Ул. Цано Поп Ристов бб Кавадарци

Телефон: 043 552 266

 

 • КАФЕ БАР ЛЕГО

Ул. Илинденска 46  Кавадарци

Телефон: 076 780 775

 

 • ЛАНЧ БАР ТАЈМ

Ул. 7-ми Септември 62 Кавадарци

Телефон: 071 324 600

 

 • ЛАНЧ БАР ПИКАСО

Хотел Уни Палас 1  Кавадарци

Телефон:

 

 • КЛУБ ЕЛЕМЕНТ 016

Ул. Илинденска 22  Кавадарци

Телефон: 070 783 784

 

 • КАФЕ БАР ДИСТРИКТ

Ул. Дисанска бб Кавадарци

Телефон: 077 849 458

 

Винарии

Винари во Општина Кавадарци

 • ВИНАРИЈА ТИКВЕШ

Година на основање:1946

Локација: Кавадарци

Капацитет на производство: 35.000.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 43 447 500

www.tikves.com.mk

 

 • ВИНАРИЈА ВВМ ГД ТИКВЕШ

Година на основање: 2013

Локација: Кавадарци

Капацитет на производство: 8.000.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 70 376 847

www.gdtikveswinery.com

 

 • ВИНАРИЈА ТРАЈКОВСКИ

Година на основање:1922

Локација:с.Крњево, Кавадарци

Капацитет на производство:70.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 75 448 063

[email protected]

www.traikovsky.com

 

 • ВИНАРИЈА ПОПОВ

Година на основање:2001

Локација:с.Сопот, Кавадарци

Капацитет на производство:300.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 43 441 116

[email protected]

www.popovwineru.com.mk

 

 • ВИНАРИЈА ПЕЦА

Година на основање:2016

Локација:Кавадарци

Капацитет на производство:25.000

Сала за дегустација:Не

Инфо 00389 43 413 360

[email protected]

www.winerypeca.com

 

 • ВИНАРИЈА НАУМЧЕВИ ЃИ ЕМ ЕН

Година на основање: 2004

Локација: Кавадарци

Капацитет на производство:20.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 78 324 178

 

 • ВИНАРИЈА МАЛЕРИЧ

Година на основање:2005

Локација: Марена

Капацитет на производство:20.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 075 423 291

[email protected]

 

 • ВИНАРИЈА ЕРОС

Година на основање:2004

Локација:с.Марена, Кавадарци

Капацитет на производство:10.000 L

Сала за дегустација:Да

Инфо 00389 70 796 490