Донација на опрема во Територијалната противпожарна единица Кавадарци

Донација на опрема во Територијалната противпожарна единица Кавадарци

Денес од страна на Дирекција за заштита и спасување е донирана опрема на Територијалната противпожарна единица Кавадарци. Донацијата вклучува: еден сет воздушни перници за кревање на терет,еден сет хидраулични потпирачи за стабилизирање на тешки и лесни возила, како и за стабилизирање на урнатини од земјотрес. Голема благодраност до Дирекцијата за заштита и спасување за оваа донација. Со оваа опрема нашата Противпожарна единица, која е една од најдобро опремените во државата, ги зголемува своите можности да им биде во корист на граѓаните на нашата општина.

Примопредавањето на донацијата го направија заменик директорот на Дирекција за заштита и спасување г-дин Зулфикар Зејнулаи и градоначалникот г-дин Митко Јанчев.