ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ВО ДВОРОТ НА „ОПШТА БОЛНИЦА“

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ВО ДВОРОТ НА „ОПШТА БОЛНИЦА“

Под мотото „Растеме заедно“-„ЕНВ-НЕТ“ денеска во дворот на Општа болница Кавадарци беа засдени 200 млади садници од повеќе видови растенија. Целта на акцијата е да се разубави дворот на болницата и да се придонесе кон подобрување на еколошките услови.

Во посета на Општа болница беше градоначалникот Митко Јанчев кој во придружба на директорот на болницата д-р. Димитар Коцев учествуваше во реализацијата на овој хуман и благороден настан.

Носител на проектот е Невладината одрганизација „BALKAN BRIDGES“ чии претседател Душко Христов ги информираше Јанчев и Коцев за целта со која оваа невладина организација ги донираше средстват во разеленување на дворот на кавадаречката општа болница.

Позитивен став кон овој хуман гест искажа и Роберто Паризов претседател на „Еко живот“  од Кавадарци.

Градоначлникот Јанчев изрази благодарност за донацијата и уште еднаш го потврди ставот на општината во правец на безрезервна подршка на еколошките проекти.

Благодарност искажа и директорот Коцев кој посочи дека раководството на болницата самоиницијативно превзмало активности на расчистување и уредување на дворот со церл да се обезбеди простор каде болните би се чуствувале пријатно.

Денеска садењето на растенијата го реализираа невладините „BALKAN BRIDGES“ и „Еко живот со помош на надлежните од општината и ЈП „Комуналец“ .

Проектот финансиски е поддржан од Европската Унија.