ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ПОРОЈНИЦАТА „ЖУРОВ ДОЛ“

ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА ПОШУМУВАЊЕ НА ПОРОЈНИЦАТА „ЖУРОВ ДОЛ“

Есенската акција за пошумување на поројницата „Журов дол“ кај Ваташа, продолжи со денешната кампања во која покрај вработени од ЈП „Македонски шуми“ и Општина Кавадарци, учествуваа и вработените во ЈП „Комуналец“ Кавадарци.

На исклучително стрмен и ерозивен терен се садеа садници од багрем, соодветни за тој тип на почва и таков терен. Согласно пленот денеска беа засадени 1000 млади дрвца.

Акцијата е во организација на Општина Кавадарци и Македонски шуми подружница „Бор“ Кавадарци. Годинава во двете акции пролетна и оваа есенската на локацијата „Журов дол“ вкупно се засадија 11.000 багремови садници.

Покрај вработените во Општината и ЈП „Македонски шуми“ во пошумувањето учествуваа и вработени во компанијата „Дрекслмајер“ и ЈП „Комуналец“.