ЗАВРШИ АСВАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦАТА „ЦАНО ПОП-РИСТОВ“

ЗАВРШИ АСВАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦАТА „ЦАНО ПОП-РИСТОВ“

Општина Кавадарци денеска финишираше со ревитализацијата на коловозот на улицата „Цано Поп-Ристов“. Ангажираната оператива го реализираше поставувањето на завршнио фин слој на асвалт, во должина од 340 метри на потегот од спојот со улицата „Блажо Алексов“ до спојот со улицата „Илинденска“.

Конечниот нов изглед оваа улица ќе го добие утре откако ќе се асвалтира и изгребаната површина на раскрсницата меѓу улиците „Цано Поп-Ристов“ и  „Пано Мударов“ со „Илинденска“ кај старат автобуска.

Носител на договорната обврска е градежната фирма „Бетон“ од Скопје.

Финсниските средства се обезбедени преку Одлука за долгорочно домашно задолжување на Општина Кавадарци, преку потпишување на Договор за под-заем со Министерството за финансии, во рамки на средствата обезбедени со Проектот за подобрување на општинските услуги финансиран со заем од Меѓународната банка за обнова и развој – Светска банка, а со цел финансирање на капитални инвестициони проекти,  МСИП.