ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАРКИНГОТ ПОД  ХОТЕЛОТ „БАЛКАН“

ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАРКИНГОТ ПОД ХОТЕЛОТ „БАЛКАН“

Општина Кавадарци успешно реализираше уште сообраќаен комунален проект. Ангажираната фирма „Изолација“ заврши со реконструкцијата и проширувањете на паркингот под Хотел „Балкан“.

Градежната механизација денеска го поставуваше завршниот слој асфалт на платото под хотелот и на улицата „Тошо Велков-Пепето“ до спојот со улицата „7 Септември“. 

На овој простор со вкупна површина од 1850 м2 Општината изгради нов паркинг, и асфалтираше два крака од улицата „Тошо Велков-Пепето“. Беа обнови и пристапните скали помеѓу хотелот и дуќаните кои водат од плоштадот до паркингот, а се поставиа и 6 нови канделабри со еколошки штедливи ЛЕД светилки како дел од Јавното улично осветлување.

Со реализацијата на овој проект Општината Кавадарци во многу го зголеми капацитетот на јавниот паркинг простор, а  урбанизираше и запуштен простор во  центарот на градот.