ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОРЕДНА  УЛИЦА НА „БРАЌА ХАЏИ-ТЕФОВИ“

ЗАВРШИ РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СПОРЕДНА УЛИЦА НА „БРАЌА ХАЏИ-ТЕФОВИ“

Оперативата на фирмата „Павер трејд“ ги заврши градежните работи за реконструкција на споредна улица на ул „Браќа Хаџи-Тефови“. На површина од 230 квадратни метри се поставени бехатон плочки.

Согласно проектот на оваа улица прво беа извадени гранитните коцки, асе изврши порамнување со тампон на вкупна должина од 64 метри.

Реконструкцијата на улицата се изврши на барање на жителите во строгиот центар на градот кои сега добиа обновена улица.