ЗАПОЧНАА РАБОТИТЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА  УЛИЦАТА „ИЛО КОСТОВ“

ЗАПОЧНАА РАБОТИТЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦАТА „ИЛО КОСТОВ“

Интензивната кампања за комунална изградба на Општина Кавадарци продолжува. Денеска започнаа работите на отстранување на стариот руиниран асвалт и тротоар на улицата „Ило Костов“ веднаш до училиштето „Димката Ангелов-Габерот“ во Кавадарци.

Изведувач на работите е фирмата „ВЕ група“ од Радовиш, која согласно проектот треба да реализира реконструкција на оваа улица на површина од 1300м2, како и изградба на тротоар со површина од 400м2. На улицата ќе се постави нов асвалт,а тротоарот ќе се поплочи со павер елементи.

Реконструкцијата на оваа улица е на барање на жителите, с до нејзината релизација придобивки ќе имаат и учениците од „Габерот“ кои многи побезбедно ќе комуницираат кон школото.