ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ДЕЛНИЦА ОД БУЛЕВАРОТ „МОША ПИЈАДЕ“

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ДЕЛНИЦА ОД БУЛЕВАРОТ „МОША ПИЈАДЕ“

Продолжува реализацијата на капиталниот проект на општината за реконструкција на главните сообраќајници во градот.

Ангажираната оператива на фирмата „Градба промет“ започна со засфалтирање на делница од булеварот „Моша Пијаде“. Според планот се асфалтира коловозната лента од стариот кружен тек кај автобуската станица во правец кон новиот кружен тек над училиштето „Гоце Делчев“.

Согласно динамиката на работа, втората коловозна лента од овој булевар ќе се асфалтира утре.

Заради изведување на работите на оваа улица владее времен режим на одвивање на сообраќајот.

Општината Апелира до возачите да се придржуваат на времените правила на сообраќај, во интерес на квалитено и навремено изведување на работите.