ЗАПОЧНА СО РАБОТА СЕМАФОРОТ ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

ЗАПОЧНА СО РАБОТА СЕМАФОРОТ ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

Сообраќајниот проект за подобрување на светлечката патна сигнализација влегува во завршна фаза.

Од вчера попладне во функција е семафорското решенеи на раскрсницата на „Илинденска“ со улиците „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ и „7 Септември“.

Со работата на целосно обновените семафори на една од најпрометните раскрсници се воведе ред во норемалното одвивање на сообраќајот.

Во наредните денови се очекува во функција да се предаде и обновениот семафор кај основното училиште „Гоце Делчев“, каде се работи на поставувањето на подземната електрична инсталација.

Првата сеопфатна реконструкција на семафорите ќе финишира многу бргу откако целосно ќе се реконструира и семафоркото решение на крстосницата на улицата „Илинденска“ со улиците „Цано Поп-Ристов“ и „Пано Мударов“ кај старат автобуска..

Изведувач на работите е фирмата „Конструктор“ од Кочани.