ЗАПОЧНА 4 ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА  НА КЕЈОТ НА ЛУДА МАРА

ЗАПОЧНА 4 ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА КЕЈОТ НА ЛУДА МАРА

Деновиве градежната оператива на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци започна со реализација на проектот за изградба на кеј шеталиште на реката Луда Мара низ селото Ваташа.

Станува збор за  четвртата фаза од изградбата на кејот. Согласно проектот треба да се изградат 770 должни метри нов кеј на потегот од  паркингот кај зградите „Силекс“ до последниот мост на регионалниот пат.

За реализација на овој проект општината ќе инвестира 20 милони денари.