Известување до граѓаните на територијата на општина Кавадарци

Известување до граѓаните на територијата на општина Кавадарци

Согласно добиените известувања од Управата за Хидрометеоролошки работи, ги информираме граѓаните на Општина Кавадарци дека од денес попладне следи дестабилизација на времето проследена со врнежи од дожд проследен со електрични празнења во форма на невреме како и засилен ветер од југоисточен правец. Оваа дестабилизација се очекува да биде поинтензивна денеска попладне и во утрешниот ден, додека во наредните денови врнежите би биле со поумерен интензитет.
Во нашата општина се очекува да наврнат од 30 до 50 литри на м2, и да дува ветер со брзина до 30 k/h. Со оглед на тоа се информираат и предупредуваат граѓаните да бидат крајно внимателни и во случај на невреме да избегнуваат засолнување под стебла.
Во случај на поплави и излевање на шахти граѓаните да се обратат на дежурните телефони на Мој општинар.