ИЗГРАДБА НА КЕЈОТ НА ЛУДА МАРА НИЗ ВАТАША СПОРЕД ПРЕДВИДЕНАТА ДИНАМИКА

ИЗГРАДБА НА КЕЈОТ НА ЛУДА МАРА НИЗ ВАТАША СПОРЕД ПРЕДВИДЕНАТА ДИНАМИКА

Четвртата фаза од изградбата на кејот шеталиште по коритото на реката „Луда Мара“ се одвива непречени и според планот. Градежната оператива на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци паралелно работи на земјаните работи како и бетонирањето на минорното корито на реката низ селото Ваташа.

Според динамиката деновиве интензивни работи се изведуваат на локацијата наспроти училиштето и болницата во Ваташа.

Согласно проектот треба да се изградат 770 должни метри нов кеј на потегот од  паркингот кај зградите „Силекс“ до последниот мост на регионалниот пат.

За реализација на овој проект општината ќе инвестира 20 милони денари.