Кавадарци доби современ градски пазар

Кавадарци доби современ градски пазар

После шест децении Кавадарци денеска и официјално го доби новиот градски зелен пазар. Изградбата траеше десет месеци и чини 105 милиони денари, пари што општина Кавадарци ги обезбеди преку заем од домашна банка.

Пазарот е еден од најсовремените во земјава. Покриен, опремен со современи тезги и разладни витрини.