НЕМА ЛИСТИ ЗА ЧЕКАЊЕ ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНКA

НЕМА ЛИСТИ ЗА ЧЕКАЊЕ ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНКA

Нема веќе деца на чекање на листата во ОЈУ Детската градинка “Рада Поцева„.Со изградба и пуштање во работа, на Единицата „Снежана„ беа ставени во функција доградбите на постојните Единици во Кавадарци, со што се решава прашањето со згриженост на децата.

Општината ги вложи средствата за изградба а Министерството за труд и социјална политика ги опреми објектите, со што истите се веќе ставени во работа и се функционални.Нема веќе листи на чекање. Над 120 деца ке го најдат своето место во градинките.

Кавадарци е град каде наместо да паѓа , расте наталитетот.За децата се води максимална грижа.

Покрај деца, родители и граѓани на свеченоста во „Снежана„ присуствуваа:Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска,градоначалникот М-р Митко Јанчев,претседателот на ОО на СДСМ Кавадарци-Горан Тодоровски,директорката на ОЈУДГ-Цанка Добринова .

На свеченоста децата од „Снежана“ изведоа пригодна програма.