НОВА НИСКОНАПОНСКА ЛИНИЈА ОД УЛИЧНОТО ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

НОВА НИСКОНАПОНСКА ЛИНИЈА ОД УЛИЧНОТО ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Општина Кавадарци преку надлежната служба за одржување на Јавното улично осветлување, денеска започна со поставување на нова нисконапонска линија од системот на уличното осветлување, во горното ниво на „Паркот на Револуцијата“.
Во оваа фаза под земја се постави кабел во должина од 200 метри, како дел од проектот за подобрување на јавното осветлување во паркот. Оваа нова мрежа ќе овозможина поставување нови канделабри кои како надополнување на напостојните значително ќе го подобрат јавното осветлување во паркот кој е омилено место за одмор на кавадарчани.