НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА И ПАКЕТЧИЊА ЗА  УЧЕНИЦИТЕ ВО ЕЛО СОПОТ

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА И ПАКЕТЧИЊА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ВО ЕЛО СОПОТ

Дедо Мраз и Заменик градоначалникот на Oпштина Кавадарци д-р. Никола Трендафилов во име на градоначалникот и општината Кавадарци на учениците од подрачното општинско училиште „Димката Ангеков-Габерот“ во селото Сопот им додели новогодишни пакетчиња.
Пред родителите и гостите од општината учениците одржаа приредба каде се претставиа со кратка пригодна програма во која пееја и играа на традиционалните новогодишни и божиќни песни.
Потоа сите учесници во програмата од Дедо Мраз добиа новогодишни пакетчиња.
Учениците во холот на училиштето организираа и новогодишен базар на кој беа изложени нивни ракотворби.