НОВОГОДИШНО УКРАСУВАЊЕ

Општина Кавадарци започна со реализација на проектот за новогодишно украсување на градот. Согласно програмата во пред новогодишно руво со светлечки украси се китат централното градско подрачје и улиците во него.

Светлечки украси ќе се постават на зградата на општината, потоа на градскиот плоштад, и на улицата „Илинденска“.

Целосното украсување треба да заврши во наредните денови, по што за дочекот на новата 2020 година градот ќе биде украсен.