НОВОГОДИШНО УКРАСУВАЊЕ

НОВОГОДИШНО УКРАСУВАЊЕ

Општина Кавадарци започна со реализација на проектото за новогодишно украсување на градот. Согласно програмата во пред новогодишно руво со светлечки украси се китат централното градско подрачје и улиците во него.

Светлечки украси ќе се постават на зградата на општината, потоа на градскиот плоштад, како и на улиците: „Илинденска“, „Тиквешко востание“, „Мито Хаџи-Василев“, и „7 Септември“.

Годинава општината ќе ги украси и двата кружни тека стариот кај автобуската станица и новиот кај училиштето „Гоце Делчев“.

Општината во пресрет на новата 2019 година ќе че го украси и Ваташа каде покрај светлечки украси ќе биде поставена и елка.

Целосното украсување треба да заврши во наредните неколку денови, по што Кавадарци за дочекот на новата 2019 година ќе биде украсен.