ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНАТОТ НА ГРАДИНКАТА  „РАДА ПОЦЕВА“

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНАТОТ НА ГРАДИНКАТА „РАДА ПОЦЕВА“

Делегација на општина Кавадарци предводена од градоначалникот м-р Митко Јанчев  положи свежо цвеќе пред бистата на првоборецот од НОБ Рада Поцева-Дафина, по повод одбележувањето на 59 годишнината од нејзината смрт. Во име на установата Детска градинкс „Рада Поцеве“ цвеќе пред бистата во Паркот на револуцијата положи директорката Цанка Добринова.

Во општинската делегација беа секретарот на општината Тдоро Ефремов, членови на Советот, како и вработени во градинката.

Кусо обраќање пред присутните за животот и делото на патронот имаше директорката на градинката.