Одбележан патрониот празник на СОУ “Киро Спанџов Брко” Кавадарци

Одбележан патрониот празник на СОУ “Киро Спанџов Брко” Кавадарци

СОУ “Киро Спанџов Брко” Кавадарци денеска го одбележа патрониот празник. На спомен бистата во кругот на училиштето цвеќе положија делегации од училиштето, градоначалникот Митко Јанчев, локалната самоуправа и членови на семејството Спанџови.