ОПШТИНАТА ГРАДИ „СКЕЈТ ПАРК“ НА  СПОРТСКИОТ ЦАНТАР „ЈАСМИН“

ОПШТИНАТА ГРАДИ „СКЕЈТ ПАРК“ НА СПОРТСКИОТ ЦАНТАР „ЈАСМИН“

Општината Кавадарци преку ангажираната оператива, започна со реализација на проектот за изградба на „Скејт парк“. На површина од  770  квадратни метри, планирано е да се изгради бетонско плато со финална обработка до мазен сјај, за рекреација и забава на младите „скејтери“.

Со проектот се предвидува изградба заштитна ограда, како и поставување на 6 елементи и тоа: рампа (Bank Ramp), централен комбиниран елемент (Funbox + Grindbox 2/3 + rail 2/3), потоа Кутија за стругање (Grindbox 1), како и Кутија за стругање (Grindbox 2).

Од реквизитите кавадаречкиот скејт парк ќе има и Четвртина цевка (Quarter Pipe), Права шина профил (Straight rail profile), како и пропратна опрема: клупи за одмор и корпи за отпадоци.

Се преедвидува и осветлување со рефлектори за користење на скејт паркот и во вечерни часови.