ОПШТИНА КАВАДАРЦИ СЕ ВКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СВЕСНОСТА ЗА АУТИЗМОТ

ОПШТИНА КАВАДАРЦИ СЕ ВКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СВЕСНОСТА ЗА АУТИЗМОТ

Градоначалникот м-р. Митко Јанчев, претседателот на советот Ристо Сакалиев и општинската администрација денеска на платото пред општинската зграда симболично со пуштање во воздух на сини балони, го одбележаа втори април Светскиот ден на свесноста за аутизам.

Во изјавата Јанчев истакна дека општината  е  со јасна определба во заштитата и почитувањето на правата на лицата со аутизам, посочувајќи дека: „Денешниот ден не постетува дка околу нас има лица кои не треба оттргнеме од вкупните процеси во општетството, нута пак да ги заборавиме“.