ПОДМЛАДОКОТ НА „ТИКВЕШКИ ТОЧАКЏИИ“ НА ГРОЗДОБЕРОТ

ПОДМЛАДОКОТ НА „ТИКВЕШКИ ТОЧАКЏИИ“ НА ГРОЗДОБЕРОТ

Благодарница за здружението „Тиквешки точакџии“ од градоначалникот и општината за нивното второ учество на стопанско туристичката манифестација „Тиквешки гроздобер“ 2019.

Градоначалникот Митко Јанчев благодарницата им ја додели веднаш по пристигнувањето на градскиот плоштад каде група од 40 велосипедисти пристигнаа по извозени 10 километри.

Годинава „Тиквешките точакџии“ во погон ги вклучиа младите сили. Подмладокот на клубот под инструкции на повозрасните членови ја возе рутата Кавадарци-Манастир Св. „Спас“ на Љубаш- Кавадарци во должина од десеттина километри. Ова беше нивно прво посериозно оф-роуд искуство.