Помошникот државен секретар Филип Рикер и амбасадорката Кејт Мари Брнз во посета на Општина Кавадарци

Помошникот државен секретар Филип Рикер и амбасадорката Кејт Мари Брнз во посета на Општина Кавадарци

Денес во посета на Општина Кавадарци беа Филип Рикер, вршител на должност помошник државен секретар на САД за Европа и Евроазија и амбасадорката Кејт Мари Брнз.

Причина за посетата на Општина Кавадарци беше средбата со градоначалникот м-р Митко Јанчев. Работната средба се случи во кабинетот на градоначалникот а изјави за медиумите не беа предвидени.

Честа да се биде домаќин на високи политички претставници како што е г-дин Рикер е огромна и од големо значење за Општина Кавадарци.

Ова е и прва средба на градоначалникот со новата амбасадорка Кејт Мари Брнз.