ПОПЛОЧУВАЊЕ НА ТРОТОАРИ НА  КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „ТИКВЕШ“

ПОПЛОЧУВАЊЕ НА ТРОТОАРИ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „ТИКВЕШ“

Ангажиратата оператива на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци е активна на завршните работи од реализацијата на сообраќајниот проект на општината Кавадарци кружен тек на улицата „Западен булевар“ кај Винарската визба „Тиквеш“.

ДФеновиве се изведуваат градежните активности на поплочување на тротоарите и пешачките острови со павер елементи. Претходно беа поставени и високите столбови со ЛЕД всетилки како дел од Јавното улично осветлување.

Овој проект е во завршна фаза на реализација, а со вкупната површина од 3 000 метри квадратни тоа е најголемиот урбанизиран кружен тек во градот.